EN | MK

Со повисока хранлива вредност од брашното тип 400, брашното тип 500 се произведува од  ендоспермата на пченичното жито. Како резултат на поголемиот прцент на пепел, брашното добива малку потемна боја. Тоа е идеално при подготовка на пици, торти, пити, колачи, итн.